Is E10 benzine nou schadelijk voor scooters?

Sinds dinsdag 01 oktober tankt u bij de benzinepomp geen ‘gewone’ Euro 95 meer, deze benzine is namelijk vervangen voor de schonere E10.

Aan E10 benzine is 10 procent bio-ethanol toegevoegd waar tot voor kort slechts 5 procent bio-ethanol werd toegevoegd aan de Euro 95. Deze plantaardige brandstof is beter voor het milieu en vermindert dus ook de CO2-uitstoot op de Nederlandse wegen.

Niet elke scooter is geschikt om op deze nieuwe benzine te rijden, voornamelijk de oude modellen zijn niet tegen deze brandstof bestand. Bio ethanol heeft namelijk de eigenschap om kunststof, dat is verwerkt in bijvoorbeeld brandstofslangen, keerringen en pakkingen op te lossen waardoor er lekkage kan ontstaan. Daarnaast kan bio ethanol ook nog eens de aluminium delen die in het motorblok verwerkt zitten aantasten.

Ons advies is dan ook om over te stappen op Euro 98, deze benzine is dan wel iets duurder maar bevat maar 5 procent bio-ethanol waardoor de kunststof en aluminium onderdelen van de scooter niet beschadigt raken.

Heeft u nog andere vragen?
Neem dan gerust contact met ons op, wij staan voor u klaar!

Het is moeilijk om aan te geven wat de kosten zijn omdat dit erg afhankelijk is van de technische staat van de scooter maar ook van de banden.

Bij Debo Scooters krijgt u altijd vooraf een prijsopgave.