Vanaf nu zijn wij officieel Segway

Vanaf januari 2023 kunt u bij DEBO Scooters terecht als u uw snorscooter wilt laten ombouwen naar een bromscooter.

Vanaf 1 januari 2023 moet iedere bestuurder én passagier van een scooter een helm dragen, dit geldt vanaf 1 januari 2023 dus ook voor snorscooters (25 km).

Op de snorscooter kunt u een gewone scooterhelm dragen maar ook een speed pedellec helm is toegestaan. Draagt u geen helm dan kan de boete oplopen tot €104,-

Hiermee is het voordeel van de snorscooter; rijden met de wind door uw haren, vanaf 1 januari 2023 verdwenen. Veel snorscooter bezitters willen dan ook hun snorscooter laten ombouwen naar een bromscooter met een bromfiets kenteken via een RDW-keuring. Door de grote vraag zijn de wachttijden bij het RDW voor deze keuring minimaal een maand of langer.

Maar Debo scooters heeft goed nieuws!

Vanaf 1 januari 2023 kan Debo scooters deze keuring voor u uitvoeren. Dit betekent dat wij het hele proces van aanpassing snelheid tot en met keuring en aanvraag gele plaat binnen een paar dagen voor u kunnen voltooien.

Waar moet uw voertuig aan voldoen?

  • De maximumconstructiesnelheid moet aangepast worden van 25 km per uur naar 45 kilometer per uur. Wij controleren dit met een gps-meting.
  • De scooter moet technisch helemaal in orde zijn. Zo doen wij een decibelmeting om te voorkomen dat de scooter meer dan 97 decibel produceert en controleren wij alle verlichting (waaronder ook remlicht) en de remmen. Maar daarnaast wordt de scooter ook op anderen technische aspecten gecontroleerd.
  • Wij checken de identificatie van de scooter op blokkerenede statussen (o.a. diefstal).
  • We controleren of de verplichte snelheidsmeter aanwezig is, goed werkt en ook verlicht is.

Wat kost het ombouwen van de snorscooter naar een bromscooter?

Het is moeilijk om aan te geven wat de kosten zijn omdat dit erg afhankelijk is van de technische staat van de scooter maar ook van de banden.

Bij Debo Scooters krijgt u altijd vooraf een prijsopgave.

Scooters